Oktober 2022: Trelast faller i pris, alt annet stiger

Av: Olav Pekeberg, 10. oktober 2022

Prisendring som forventet 1. oktober

I nyhetsbrevet for 14 dager siden skrev vi at bransjen forventet fallende trelastpriser, men øking på alt annet i den generelle prisjusteringen 1. oktober. Nå er vi 10 dager inn i oktober, og de fleste kjedene er ferdige med de umiddelbare "etter-justeringene" som foregår i dagene etter prisjusteringen, slik at vi nå kan analysere hva som har skjedd med prisene.

Vi har med to grafer nedenfor. Graf 1 er en indeksert prisutvikling for de 250 viktigste byggevarene. Som vi ser har indeksen gjort et lite hopp på 1,1% de siste 14 dagene.

I graf 2 ser vi prisendringen per varegruppe siste 30 dager. Trelast er ned 1,4%, mens alle andre andre kategorier øker i pris. Dører og vinduer, plater og maling øker henholdsvis 4,9%, 5,2% og 5,8%. Selv om trelastprisene er på vei nedover, er det altså for tidlig å si at byggevareprisene generelt er på vei nedover igjen.

Lurer du på hvordan prisendringen er for undergrupper eller enkeltvarer? Ta kontakt med oss, så viser vi gjerne frem analysemulighetene i Plankepriser.

Graf 1:

Graf 2:

Motta nyhetsbrev fra Plankepriser

Plankepriser sitt nyhetsbrev er for deg som ønsker innsikt om byggevarebransjen i Norge. Vi analyserer priser, produkter og dagsaktuelle temaer om byggevarer. Det kommer vanligvis ett til to nyhetsbrev i måneden og du kan melde deg av når som helst. Vi deler ikke e-post adressen din med noen andre.

* påkrevd felt