Juni 2022: Enda en ekstraordinær prisøking på byggevarer

Av: Olav Pekeberg, 21. juni 2022

Isolasjon, gulv og tak fortsetter å øke mest

I forrige nyhetsbrev (april 2022) skrev vi at tak, gulv og isolasjon økte mest i den ordinære prisøkingen 1. april. Allerede 1. juni var det klart for en ekstraordinær prisøking, hvor de samme tre kategoriene økte mest i pris. Den første grafen under viser prisendringen gjennom 1. juni. Her ser vi at gulv er opp 3,5%, isolasjon er opp 6,5% og tak er opp 6,9%.

Graf nummer to viser de samme kategoriene, men vi har forlenget tidsserien til 90 dager. Da får vi med prisendringene både gjennom den ordinære prisøkingen 1. april og den ekstraordinære prisøkingen 1. juni. Da ser vi at gulv er opp 14,5%, tak er opp 17,8% og isolasjon er opp 22,1%.

I de tre neste grafene dykker vi ned i underkategoriene til gulv, tak og isolasjon, og ser på prisendring siste 90 dager. I gulvakategorien har det vært godt annonsert at krigen i Ukraina begrenser tilgangen på råstoff til å lage parkett, og det er derfor ingen overraskelse at det er parkett som øker mest i pris. Av takprodukter er det takstein og takrenner som øker mest i pris. Av isolasjonsprodukter så er det selve isolasjonen som øker mest, mens byggefolie og tilbehør ikke øker like mye.

Motta nyhetsbrev fra Plankepriser

Plankepriser sitt nyhetsbrev er for deg som ønsker innsikt om byggevarebransjen i Norge. Vi analyserer priser, produkter og dagsaktuelle temaer om byggevarer. Det kommer vanligvis ett til to nyhetsbrev i måneden og du kan melde deg av når som helst. Vi deler ikke e-post adressen din med noen andre.

* påkrevd felt