Byggevareprisene opp 22,5% hittil i år

Av: Olav Pekeberg, 13. juni 2021

Mellom 1. januar og 12. juni har byggevareprisene økt 22,5%. Det er i all hovedsak trelast som trekker opp prisene.

Topp-250 komposittindeks

Komposittindeksen til Plankepriser baserer seg på 250 av de viktigste byggevarene og er vektet ut fra salgsomsetning i byggevarehandelen. De viktigste varene påvirker indeksen mest, og slik gjenspeiler den et normalt byggeprosjekt.

Prisindeksen baserer seg på veiledende priser. Prisene hentes inn hver dag fra byggevarekjedenes nettbutikker og inkluderer priser fra hele landet. Kampanjepriser er ekskludert fra indeksen. Indeksen er vektet ut fra salgsomsetning i byggevarehandelen.

Størst prisøking på trelast

Her driller vi ned på 18 av de viktigste byggevarene. Det er tydelig å se at trelastprodukter har stor prisøking, mens en god del produkter har hatt beskjeden prisøking. Eksempler på viktige produkter med lav prisøking er gipsplater, isolasjon og laminatgulv.

Motta nyhetsbrev fra Plankepriser

Plankepriser sitt nyhetsbrev er for deg som ønsker innsikt om byggevarebransjen i Norge. Vi analyserer priser, produkter og dagsaktuelle temaer om byggevarer. Det kommer vanligvis ett til to nyhetsbrev i måneden og du kan melde deg av når som helst. Vi deler ikke e-post adressen din med noen andre.

* påkrevd felt