Prisøkning 1. oktober: +0,4%

Av: Olav Pekeberg, 3. november. 2020

Byggevareprisene økte 0,4% i den generelle prisjusteringen 1. oktober. Økningen drives i hovedsak av varegruppene festemidler, dører/vinduer og gulv. Totalt gjennom året er byggevareprisene opp 5,5%.

Indeksen er beregnet fra den daglige prisen på 10 971 ulike varer i norske byggevarehus. Prisene hentes inn fra kjedenes nettbutikker og inkluderer priser fra hele landet. Den observante leser vil oppdage at prisutviklingen vi rapporterer er litt lavere enn i artikler fra tidligere i år. Det skyldes at vi har økt antall varer som er med i beregningsgrunnlaget. De nylig tillagte varene har en mer beskjeden prisutvikling.

Størst prisøkning siden januar: Oppvarming

Året sett under ett har varegruppen oppvarming (peiser, ovner og tilbehør) hatt den største prisøkningen med +10,4%. Prisøkningen kom i jevne steg mellom 1. april og midten av juni.

Størst prisøkning 1. oktober: Festemidler, dører/vinduer og gulv

Den overordnede prisøkningen på +0,4% drives av tre varegrupper som alle har en prisøkning på et par prosent rundt 1. oktober: Festemidler, dører/vinduer og gulv (markert med blå sirkler nedenfor). De øvrige varegruppene hadde ingen eller kun beskjedne prisjusteringer 1. oktober.

Prisfall på trelast

Tidlig i oktober hadde Maxbo en større prisreduksjon på trelast. Den ser vi både i grafen for trelast nedenfor, og den gjør også et innhogg i hovedindeksen øverst på siden.

Prisutvikling per varegruppe, sortert etter størst økning siden 1. januar. Blå sirkler markerer større prisendringer i oktober.

Motta nyhetsbrev fra Plankepriser

Plankepriser sitt nyhetsbrev er for deg som ønsker innsikt om byggevarebransjen i Norge. Vi analyserer priser, produkter og dagsaktuelle temaer om byggevarer. Det kommer vanligvis ett til to nyhetsbrev i måneden og du kan melde deg av når som helst. Vi deler ikke e-post adressen din med noen andre.

* påkrevd felt